Sfaturi
- A fost nevoie de îndelungi dezbateri și de dovezi istorice documentate pentru a ni se confirma că cel mai probabil vei cumpăra carnea pentru a o găti. De asemenea, s-a demonstrat că fiecărei bucăți de carne îi este mai drag un anumit mod de gătire, dezvăluit aici, in oborul digital, cu ajutorul simbolurilor. Așa că am făcut să fie simplu: decide ce vrei să gătești, apasă pe simbol și ai libertatea de a alege din stocul virtual (că doar nu avem stoc) produse de carne din gospodărie care adoră să fie gătite cum vrei tu. Fii deschis la opțiuni, dar ferm la gătire!
- Gătirea rapidă la tigaie sau pe grătar/grill aduce satisfacții când utilizezi carnea potrivită, marcată vizibil cu simboluri, la noi in oborul digital. Renunță să dai vina pe carne!
- Carnea cu o formă mai groasă (cum ar fi pulpa sau coastele) necesită o perioadă mai lungă de gătire, mai așezat, mai domol. Ai timp pentru altele.
- Dacă vrei să calculezi de câtă carne ai nevoie la o masă, alocă pentru fiecare persoană 100-175 grame de carne fără os și/sau 225-350 grame carnea cu os. Aplică coeficienții de gust și savoare, frăgezime și prospețime, altfel riști ca mesenii să mai fi vrut...
- Grăsimea este un element definitor pentru mentionerea suculenței preparatului și îmbunătățirea aromei. Să o îndepărtezi este responsabilitatea ta. Opinia noastră este să nu exagerezi.
- Când faci grătar, sarea este de preferat să o presari imediat înainte sau după gătire pentru a nu usca friptura. Noi suntem adepții curentului sărării post gătire.
- Dacă vrei să faci friptură subțire la grătar sau șnițele, îți recomandăm să bați carnea punând-o între două foi de celofan alimentar (cling film).
- Întotdeauna scoate carnea din frigider cu 40-50 de minute înainte de a o băga la cuptor, pentru a o aduce la temperatura camerei. Este valabil și în cazul grătarului.
- Pentru cuptor, ai grijă ca bucățile de carne din tavă să aibă un spațiu între acestea. Dacă le înghesui temperatura de coacere a acestora va fi mai mică decât arată cuptorul și procesul de închidere a porilor cărnii va fi îngreunat.
- Pentru chifteluțe delicioase și bine prăjite, recomandăm un diametru de maxim 5 cm.
- Depozitează carnea în frigider și ține întotdeauna carnea macră în rândurile inferioare ale acestuia. Astfel, eviți pericolul de scurgeri accidentale peste produsele din rafturile de dedesubt.
- Dacă este necesar să congelezi carnea proaspătă Obor21, amabalajul nostru vidat este suficient. Ca regulă, nu ține la congelator carne macră (ex. pulpă de mânzat) mai mult de 5-6 luni. Pentru carne tocată evită congelarea pentru mai mult de 2-3 luni. Pentru carnea de friptură, nu depăși 3-4 luni.
Dacă ai întrebări pentru noi, scrie-ne la poftiti@obor21.ro.
Și nu uita, carnea proaspătă vine în bucate iar pofta vine gătind!