1 An Obor21.ro

1 An Obor21.ro
8 March, 2021
Dragii noștri prieteni,

Iată-ne împlinind un an. Un an alături de cei mai buni oameni din lume. Un an câți alți 10 la un loc. Un an intens. Un an al revelațiilor, al experiențelor, al concluziilor. Un an în care am realizat că mersul înainte nu este neapărat drept și că vremea de afară este potrivnică doar atunci când ești îmbrăcat inadecvat. 

A fost anul în care am înțeles de ce adesea drumul este mai important decât destinația și cât de grozav este să îl parcurgi alături de parteneri de încredere, de profesioniști. Un an în care oameni până atunci necunoscuți au început să lucreze împreună, construind o echipă formidabilă care aduce la oraș, în format compatibil cu orice exigență europeană, carnea de la țară crescută ca pe vremea străbunilor.

A fost anul în care am demonstrat că se poate! 

Se poate porni o afacere fix la debutul unei pandemii (câți au avut norocul ăsta?). Oricum nu auzise nimeni de #MEATBOOKING - rezervarea cărnii de la țară. Nu am făcut decât să rămânem poziționați în ambiția noastră de a conduce dragii noștri colegi de poluare, orășenii, în direcția consumului produselor naturale din gospodăriile țăranilor din Nordul Moldovei, a cărnii cu origine cunoscută și trasabilitate sanitar veterinară, în bucăți mici foarte proaspete și ambalate în vid încă din abatorul CE 327.  

Da, se poate consuma carne locală, de la țară, la fel de safe precum cea din supermarket. Orășenii caută să cumpere produse cât mai sănătoase, din surse sigure, crescute cât mai autentic în satele din zonele cu tradiție în creșterea animalelor. Iar Obor21 a ridicat standardul sanitar veterinar la nivelul exigențelor oricărui produs similar din UE. Așadar, se poate ca în scurt timp din ce în ce mai multe familii să gătească sănătos cu produse autentice. Pentru cei dragi și cei mici.

Se poate fără risipă, fără sacrificări inutile și fără consum uriaș de energie pentru congelare sau conservare forțată.  Am conceput sistemul de rezervare al cărnii înainte de sacrificare pentru a readuce la normal consumul irațional, impulsiv, construit anacronic de și pentru profit. Pentru că iată, prin sistemul #MEATBOOKING dezvoltat de Obor21 se poate să îți rezervi doar carnea de la țară, sănătoasă și gustoasă, pe care planifici să o gătești. 

Se poate să fie bine pentru toată lumea. Să distribuim pe merit plusvaloarea creată din munca eficientă a orășenilor, la schimb cu roadele obținute prin munca neindustrializată a țăranilor harnici - mai puțin eficientă, dar cu gust și personalitate. Reconstruim puntea ce a legat, până la un moment istoric, satul de oraș. Astăzi, digitală.

Iar pentru anul ce vine, vrem să se poată mai mult. Vrem ca tot mai mulți orășeni să poată accesa tot mai multe produse în tot mai multe orașe. Vrem ca Obor21 - cooperativa țărănească cu livrare să devină un reper de bune practici alimentare, de gestionare rațională a resurselor, de consum responsabil a produselor de calitate, un liant puternic, pragmatic și motivațional între România rurală și cea urbană.

Mulțumim super clienților noștri - adevărați parteneri, mulțumim achizitorilor, mulțumim personalului abatorului din Ilișești, mulțumim colegilor din depozitul frigorific, transportatorilor și curierilor. Cu toții punem umărul la normalizarea legăturii dintre sat și oraș, suntem adepții mâncărurilor bune, cu gust, alături de cei dragi și avem grijă de resursele prețioase ale Pământului, ale României. Cu toții am arătat că în primul an se poate!

La mulți ani Obor21! Ai împlinit un anișor!

Adaugă Comentariu

Trebuie să te loghezi pentru a adăuga un comentariu. Dacă nu ai cont, îți poți crea unul pentru tine. Înregistrarea este gratuită!