Toamnă blândă în nordul Moldovei

Toamnă blândă în nordul Moldovei
15 November, 2020
E toamnă blândă în nordul Moldovei. Pare incredibil, dar în zona joasă încă nu a înghețat. Pe dealurile line ale Botoșaniului, către Prut, iarba zemoasă de toamnă face deliciul blândelor ierbivore. La fel și rămășițele de păp’șoi (porumb), răsărită (floarea soarelui), sfeclă și alte bunătăți de pe ogoarele nearate încă.  Cu alte cuvinte, văcuțele sunt tot libere pe pășune și prin împrejurimile satelor. Apoi se întorc la apus să rumege liniștite, la adăpost, în grajduri. Oile și caprele sunt plimbate pe distanțe mai mici, ziua fiind scurtă. Dar tot apucă să-și umfle burdihanele cu suculentele vegetale umezite de rouă și ceață înainte de a înnopta în saivan.
 
Nu avem nici un dubiu, ne îndreptăm cu pași fermi spre iarnă. Vine friguțul și lumea se strânge prin case. În multe țări călătoriile sunt prohibite, se practică online cât cuprinde. Moș Nicolae și Moș Crăciun pregătesc a-și trimite elfii curieri să aducă darurile pentru cei dragi nouă. Petrecerile, colindele, serbările copiilor, târgurile, patinoarele, vinul fiert de la căsuțe… Poate anul viitor. Aerul de sărbătoare și agitația de sfârșit de an cu care suntem obișnuiți, cel mai probabil, ne va lipsi.
 
Tradițiile românești puternic încarnate în sufletul nostru ne vor aminti că suntem o mare familie răspândită în țară și străinătate... Însă nu ne vom întâlni. Ne este clar că fiecare dintre noi se va pregăti pentru fiecare ocazie importantă din calendar. Mai abitir ca până acum, vom concura între familii cu poze și filmulețe în care vedetele vor fi salatele boeuf, cârnații, piftiile și cozonacii. Cine are noroc să taie porcul va deveni un star invidiat de comunitate.
 
Deocamdată asta-i situația și așa gândim la mijloc de noiembrie. Având în minte contextul global și nevoia de respectare a regulilor de conduită sanitară, reguli aflate în plină dinamică, în echipa Obor21 creionăm cu mic, cu mare, un plan de acțiuni și produse care să aducă clienților noștri un aport consistent de căldură și stare de bine, din inima gospodarilor, a truditorilor pământului.  
Este atipic, este ciudat. Însă ne adaptăm și promitem că totul va fi bine! 

Adaugă Comentariu

Trebuie să te loghezi pentru a adăuga un comentariu. Dacă nu ai cont, îți poți crea unul pentru tine. Înregistrarea este gratuită!